* Motor ve şase numaralarını ruhsat ile karşılaştırarak aracın çalıntı olup olmadığını kontrol etmek,
* Aracı çalıştırmadan önce kontağı yarım açıp, tüm ışıklandırma sistemini çalışır duruma getirerek uyarı ışıklarında herhangi bir problem olup olmadığını kontrol etmek,
* Motorun sesinde herhangi bir tıklama ya da farklı bir ses var mı kontrol etmek.(Tıklama sesi sübapların ayarlanması gerektiğine ya da hidrolik filtresinin kontrol edilmesi gerektiğine bir işaret olabilir.)
* Aracı denemeden almayacağınızı varsayarak bu deneme sürüşünün mümkün olan en fazla seviyede tutmaya çalışmak,
* Sürüş sırasında direksiyonun sallanma ve titreme problemi olup olmadığını kontrol etmek.
* Fren Kontrolü.
* Buzdalabı magneti(mıknatısı) ile aracın çeşitli yerlerine (imkan dahilindeyse) yapışma kontrolü yapmak,
Eğer herhangi bir kaza ya da başka bir sebep nedeni ile tamirinde plastik malzeme kullanılmış ise magnet yapışmayacaktır. Bu size aracın geçmişi hakkında belli bir ölçüde bilgi sağlamış olacaktır.
* Kaporta, kapılar ve bagaj kapağı vs. tüm parçaların aynı renk olduğundan emin olmak,
* Radyatör sıvılarını kontrol etmek. Eğer sıvı köpüklü ve ya yağlı bir görüntü veriyorsa, bu conta problemi olduğunu ya da daha kötüsü çatlaklar sebebi ile soğutucu ile yağın karıştığına dair sızıntılar olduğunu işaret ediyor olabilir.
* Aracın içini kontrol etmek. Küllüğe, ve koltukların altına bakın. Radyoyu açın. Radyo kanalları eğer bölgenizde yayın yapan kanallara ayarlanmamışsa araç ya uzun yolda kullanılmış ya bulunduğunuz ilden değil başka bir ilden demektir.
Aracın içerisinde direksiyonun durumuna ve pedalların durumuna bakın. Eğer direksiyon ve pedallar kullanım sebebi ile daha eski gözükürken aracın km çok daha az ise aracın km bilgisinde sorun olabileceğine dikkat edin.
* Yağ çubuğunu çekip ucundaki yağın rengini kontrol edin. Yağ eğer yeni ise koyu sarı olması çok önemli değildir. Çubuğun ucundaki yağı parmaklarınızın arasında ezip içinde çok küçük metal parçalar olup olmadığını hissetmeye çalışın. Eğer metal parçalar hissederseniz motorun durumu sağlıklı değildir.
[Kaynak]
4 Nisan 2013 Perşembe
İkinci El Araba Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
Posted on 08:48 by perla di giada
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder